Dagboek

 

Nadat vrienden van ons, ook met een baby, een heerlijke week in Cunfin hadden gehad, zijn wij ze het jaar daarop gevolgd.

Bij aankomst werden we al hartelijk ontvangen door Mauricette, die met de bloembakken zorgde voor nog meer sfeer in en rondom het huisje.

Het huisje zelf beviel ook goed. Het is smaakvol ingericht en alle belangrijke zaken waren aanwezig om goed vakantie te vieren. Naast lekkere stoelen, een goede bad/slaapkamer en een mooie tuin, hebben we genoten van de barbecue en de fiets. De keuken is uitgerust met een vaatwasser en een goede en betrouwbare oven. Het loont dus zeker de moeite om naast goede leesboeken, ook een kookboek mee te nemen om je culinair uit te sloven.

Rondom Cunfin zijn er verschillende kleine dorpjes, Essoyes en Fontettes, die met de fiets goed te bereiken zijn. Het landschap is glooiend, wat het niet te licht en niet te zwaar maakt. Daarnaast lagen er in het huisje ook 2 folders van wandelingen die in de omgeving zijn uitgezet, die door 'verf-strepen' op de bomen heel goed te volgen zijn.

Met de auto waren de iets grotere steden binnen bereik van een uurtje rijden. Zo hebben we genoten van een wandeling door Troyes, waren de muur en de kaas van Langres de moeite waard en zijn we ook bij het meer Lac d'Orient geweest. De markt in Bar sur Aube was vol met streekproducten en Colombey les Deux Eglises was een mooi onderhouden dorpje vlak bij het monument voor Charles de Gaulle. Al met al dus genoeg om te zien en ook de moeite waard om zo tussen de verschillende dorpjes door te genieten van het landschap.

Tenslotte bleef er nog genoeg tijd over om lekker bij het huis te zitten lezen en te genieten van de rust. Op een ochtend was het zelfs zo rustig dat we een hert in de tuin aantroffen! Kortom een ideale vakantie bestemming voor wie kan genieten van rust, natuur, koken en uitstapjes.

Groet R&P

 

Ook al is het bijzonder aangenaam in en rondom het vakantiehuisje, zelfs de buren helpen flink mee het uitzicht ruimtelijk en mooi te houden, je wilt natuurlijk ook de omgeving zien. Dat kan allemaal per auto en dan wandelen maar we hebben ook rondgefietst en dan zie je veel, van herten tot een vos.

Ook al zijn de heuvels in de omgeving van Cunfin niet de "Col du Tourmalet", het blijft bij het stijgen een flinke klus, vandaar onze tip:

Niet ver (met de auto) zijn de stuwmeren Lac d'Orient en Lac du Temple, mooi en apart met bomen die diep in het water staan. Wanneer je fietsen meeneemt en b.v. tussen de twee meren vanaf "Maison du Parc" start kun je om de meren heen fietsen en dat is dan door de dijken rond het meer voor een groot deel zonder grote hoogteverschillen. Bij Lac d'Orient was een deel van de dijk (tijdelijk?) afgesloten en dan moet je, ondanks alle fietspaden, toch over een drukke autoweg, daarom was onze beste ervaring rond Lac du Temple met halverwege aan de noordkant bij de 'Grande Rue' (D11) een prima restaurant "L'Etape" en na het vervolg van de fietstocht nog even zwemmen, waarvoor we dan even met de auto terug reden naar het strandje van Lac d'Orient.

Een fijne ervaring, vandaar deze tip voor volgende fietsliefhebbers.

Groet, Lia en Rob

 

 

Door een toevallige ontmoeting in de trein stuitte ik op de website van Jos en zodoende besloten mijn vrouw en ik om samen met onze hond en baby het huisje te huren. Het is een echt twee-persoons huisje maar onze zoon kruipt nog niet dus hij kon er wel bij. Alhoewel de afstand makkelijk in 1 dag af te leggen is hebben we ervoor gekozen om vrijdagavond alvast naar de grens van Frankrijk te rijden en daar in een motel te slapen. Zaterdagochtend konden we dan op ons gemak de landelijke route rijden en toch lekker vroeg in Cunfin aankomen. Die landelijke route is niet eens zo heel veel langzamer en inderdaad erg mooi, zelfs met de grijze lucht die die dag overheerste.

Even nadat we in het huisje aankwamen en ons aan het installeren waren te bezoeken, stond Mauricette (werkster/ beheerster) al op bescheiden afstand ons gade te slaan en te wachten tot we haar blik vingen. Toen dat laatste zich voordeed maakten we kennis en legde Mauricette ons de belangrijkste zaken uit. In het huisje zijn alle basisbehoeften al aanwezig dus je hoeft bij de eerste boodschappen gelukkig niet aan alles te denken. We waren daarom gauw klaar met de huishouding en de vakantie kon vrijwel meteen beginnen. Wat volgde waren dagen met goed weer (af en toe een wolkje zodat het niet te heet werd), comfort en rust. Het huisje heeft namelijk een uitstekende keuken, een ruime badkamer en een heerlijk bed. En het is er doodstil, op enkele sporadisch blaffende honden na (waardoor onze hond ook iets had om naar te luisteren). Wat de rust ook ten goede komt is dat het terras een wijds uitzicht heeft maar toch ook veel privacy biedt want er komt vrijwel niemand voorbij. Dagelijks rijdt de bakker door het dorpje en met zijn claxon laat ze weten dat ze er is. Heel handig maar ze komt op wisselende tijden en in ieder geval pas na het ontbijt. Haar stokbrood blijft gelukkig makkelijk een dag vers.

Dagtrips zijn er zeker te maken en in het huis is daar ook van alles over te vinden. Wij hebben gekozen voor een bezoek aan Langres, bekend om zijn kaas en hoogliggende stadsmuur. Die muur is inderdaad indrukwekkend alsmede het uitzicht als je er overheen loopt. Maar het is wel een behoorlijk eind rijden. Onze tweede dagtrip zou moeten gaan naar het nabij gelegen Charles de Gaulle museum. Ik denk dat dit zeer de moeite waard was geweest maar autopech gooide roet in het eten. Even buiten Cunfin kwam onze auto geheel stil te staan. Met hulp van diverse inwoners van Cunfin (die allemaal Jos kennen:.....mais oui "Schjosch" ....zeggen ze dan) is de auto naar een garage gesleept zo'n 20 kilometer verderop. De volgende dag brachten Mauricette en haar man ons naar de garage om de reparatie verder te regelen en Jos gaf via de mail al te kennen dat we nog wel in het huisje konden blijven als de reparatie wat langer zou duren. Heel behulpzaam allemaal! Evenwel zijn we met een huurauto zuidwaarts gereden naar onze tweede vakantiebestemming en op de weg terug hebben we onze auto van de garage opgehaald. Blij dat we de auto terug hadden maar mistroostig omdat we de streek moesten verlaten, reden we uiteindelijk weg naar het noorden, terugkijkend op een mooie vakantie en een zalig huis. Ik kan het dan ook iedereen aanraden en ga dat ook zeker doen!

Paul Cremers

 

Lees nog meer verhalen...

 

> > > Interessante links